Tu przeczytamy, jak gotować smacznie, bez długiej walki przy kuchence.
W Internecie znajdziemy każdy przepis. Jeśli mamy ochotę przygotować od razu mus jabłkowy, wystarczy poprosić o receptę wyszukiwarki internetowe. Przekąski, dania makaronowe już sprawdzone przez internautki od razu można pewnie wykorzystywać, tym bardziej, że proporcje są właściwie dopasowane.
Sałatka z rukolą
Lodową sałatę ostatnimi czasy zastępuje rukola. Ma dosyć charakterystyczny aromat, który nie wszystkim odpowiada. Za to w właściwym połączeniu jest po prostu pyszna.
Nie możesz się doczekać kolejnych ciekawych wpisów na ów temat? Mamy do Ciebie świetną wiadomość -
kliknij rekuperator prana 150 w ten link i ciesz się tekstem.
Składniki: pieczarki, rukola, olej rzepakowy, marchewka, orzechy włoskie, kukurydza, świeży czosnek, cytryna, sól, pieprz, pietruszka lub bazylia.
Siekamy pieczarki drobno po czym podduszamy na rzepakowym oleju. Później kroimy marchewkę w słupki i dodajemy do pieczarek – dosypujemy odrobinę soli i ulubionych przypraw (można użyć także curry), dusimy aż staną się miękkie, pod koniec dodajemy czosnku. Wtedy można opłukać rukolę i oczyścić ją ze zbyt długich łodyżek. To już właściwie koniec. Kiedy smażone marchewka i pieczarki ostygną, wsypujemy je do sałatkowej miski, przykrywamy rukolą obsypaną zmielonymi orzechami, bazylią lub pietruszką i cytrynowym sokiem. Całość łączymy nakładając na talerz.
Sałatka z rukolą to zdrowy składnik do mięsnych posiłków, ale moż| też być pożywną kolacją. Świetnie też sprawdza się w połączeniu z obiadem makaronowym.
Rukola i makaron
Jak przyjąć sobie dietę bez razowego makaronu. Orkiszowy
makaron jest zdrowy i co ważne: nie tuczy. To, czy danie jest kaloryczne ma związek z dodatkami. Makaron z plastrami wędzonego łososia i rukolą jest lekki, zdrowy i da się go przyszykować w 10 minut
Składniki: razowy makaron, łosoś wędzony w plastrach, orzechy, rukola, pietruszka, sól, pieprz i dowolne zioła, mleko.
Przy gotowaniu, odsmażymy na mleku łososia drobno pokrojone. Składniki łączymy w garnku, a dalej obsypujemy orzechami i pietruszką. Dla tych, którzy lubią: można dodać też kukurydzę i zetrzeć ser (mozzarella lub aromatyczny parmezan). Dopiero na talerzu kładziemy rukolę.
Potrzebne składniki znajdziemy tutaj : .